BOUW JE EIGEN EFFICIËNTE SYSTEEM

Modulaire luchtgekoelde Chillers:

Chillers Een Nieuw Cool Verschil

Deze modulaire luchtgekoelde chillers werken op het R32 koudemiddel met een zeer lage GWP (golbal warming potential). Doordat de unit een dubbele roterende compressor met een DC inverter en ventilatormotor heeft, geeft dit echter ook nog eens een A++ energie-efficiëntie.

Door middel van het compacte ontwerp en de uitstekende prestaties maken deze chillers geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Zo kunnen ze in koelmodus werken met omgevingstemperaturen van maar liefst 52 °C en met een uitlaatwatertemperatuur van slecht 0 °C. 

Bovendien zijn de waterstroomschakelaar en de bedrade controller beide ingebouwd. Dit maakt de installatie nog eenvoudiger. 

Maar het is ook mogelijk om de installatie in te bouwen. Echter is voor deze situatie maatwerk nodig. Dit omdat voor inbouw een speciale vereiste nodig is. Hiervoor kun je opties toevoegen zoals een hydraulische module met een waterpomp en expansievat..

Chillers
Chillers

Alle Dc omvormers

Als eerste voldoen de modellen aan de ErP 2021. Hebben ze zoals eerder benoemd een hoge energie efficiëntie A++ voor energiebesparing. Daarom is er met deze DC omvormer een nauwkeurig verbruik bij werkelijke belasting mogelijk. Dit geeft onder andere een garandeert en een stabiele watertemperatuur.

Chillers

DC Ventilatie motor

Doordat de ventilatorsnelheid van dit systeem wordt geregeld op basis van systeemdruk en systeembelasting is het resultaat een zeer laag energie verbruik.

Plate Heat Exchanger (PHE) subcolling

De platenwarmtewisselaar als secundaire koeling verhoogt de onderkoeling van het koelmiddel en verbetert de energie-efficiëntie met 10%.

Chillers met een Krachitge warmtewisselaar

Door de efficiënte ventilatormotor maar ook een goed ontworpen luchtstroom maken dat de warmte-uitwisseling van het hele systeem efficiënter is. Ook de grote binnen gegroefde koperen buis en hydrofiele aluminium vinnen verbeteren de warmte-uitwisseling aanzienlijk.

Chillers
Chillers

Intelligente Ontdooi technologie

Het intelligente ontdooi programma berekent de tijd die nodig is voor het ontdooien volgens het actuele systeem status. Mede hierdoor elimineert het warmteverliezen door onnodig ontdooien. Bovendien heeft het een gespecialiseerde ontdooi klep die verlaagt de tijd die nodig is voor het ontdooien tot slechts vier minuten.

VRF V6

Modbus poorten

Chillers

Extra controle

Om extra functionaliteit voor de afstandbediening mogelijk te maken kunnen bijvoorbeeld AAN / UIT, Koelen / Verwarmen en Alarmpoorten worden aangesloten.

De chillers hebben printplaat koeling

De MC-SU-90RN1L maakt gebruik van koeltechniek om de elektrische schakelkast te koelen. Het verlaagt bovendien de gemiddelde temperatuur van elektrische regelcomponenten met ongeveer 8 graden. Wat een stabiel en veilige werking van het regelsysteem oplevert en dit ook garandeert.

Gebruiksvriendelijke aansturing en foutmeldingen

Door SW7 op de print op ‘On’ te zetten kunnen de volgende functies extern worden aangestuurd:

– aan/uit  –  koelen/verwarmen  –  foutmelding
Te combineren met ventilator convectoren en luchtbehandelingsunit

USB-functie op de chillers

Het is niet nodig om zware apparatuur mee te nemen, maar alleen een USB-schijf waarmee je eenvoudig de programma-upgrade realiseren. Dit maakt service op locatie zeer eenvoudig.

Interesse gewekt?

Even in het kort samengevat dit systeem is toepasbaar in vele situatie en kan zorgen voor een optimaal binnenklimaat!
Een DC inverter luchtgekoelde chiller systeem is zeker een goede investering.  

Bovendien is er een subsidie mogelijkheid vanuit onze rijksoverheid. Klik hier voor meer informatie hierover.

Of neem gelijk contact op met onze adviseur.
Hij zal samen met jou bekijken wat de beste oplossing is

Openingstijden