Condensingunit – watergekoeld

De perfecte combinatie

Condensingunit V4+W:

De Perfecte Combinatie Van Water En Koelmiddel met een Condensingunit

Deze VRF V4+W condensingunit – watergekoeld van Midea is de perfecte combinatie van water en koudemiddel. Het beschikt over uitstekende energiebesparende eigenschappen en heeft een flexibel systeemontwerp. Kortom dit systeem geeft daardoor een maximaal comfort.

Naast traditionele koeltorens/boilers zijn er meer waterbron mogelijkheden. Denk hieraan bij rivierwater, bodem, zonnen-energie, zeewater, meer water, grondwater, restwarmte uit productie, riool of afvalwater. Dit systeem voldoet daardoor aan alle eisen voor zowel kleine als grote gebouwen.

Bovendien heeft het systeem een hoge efficiëntie en een IPVL © bereik van 5.9. Daarnaast heeft het ook een verbeterd comfort met een breed werkbereik.  Door dat deze unit is uitgerust met een dubbelpijps warmtewisselaar heeft het systeem een hoog rendement. Daarnaast heeft deze unit ook nog eens een warmteterugwinning functie aan de waterzijde

VRF

KOELMIDDEL R410A

De unit werk met het koelgas R410A

VRF

Modulair

De unit werk met het koelgas R410A

VRF

DC Inverter Compressor

Uiterst efficiënte werking van de compressor

Groot werkingsbereik met deze Condensingunit

Dit systeem maakt zich zeker overal toepasbaar. Het heeft namelijk een groot werkingsbereik heeft. Deze VRF Condensingunit kan een omgevingstemperatuur van 0 – 40ºC aan. Met een water inlaattemperatuur van 7 – 45ºC. Daarnaast is er ook een groot bereik in de instelbare ruimtetemperatuur voor zowel koelen als verarmen. 

Condensingunit, Groot werkingsbereik V4+W

Weersonafhankelijke werking

Door de stabiele aangeleverde temperatuur van het water wordt de airconditioning installatie niet beïnvloedt door weersomstandigheden zoals warme temperaturen, vorst of regen.

Daarnaast hoeft de condensingunit in de wintermaanden niet te ontdooien. Het voordeel hiervan is dat het systeem een stabielere werking heeft. Het verwarmingsproces hoeft namelijk niet onderbroken te worden. 

Condensingunit

Waterzijdige warmte terugwinning

Bij veel grote en moderne gebouwen is de interne warmtevraag enorm verschillend. In sommige situaties kan het voorkomen dat er zowel koelen als verwarmen is gewenst.

Door middel van het modulaire ontwerp kan het systeem nauwgezet verdeeld worden. Hierdoor kan er door de waterzijdige warmteterugwinning plaats vinden. Dit verbeter de efficiënte enorm. 

Condensingunit

Voordelen watergekoelde Condensingunit

Wat maakt deze VRF V4+W condensingunit unit nu zo bijzonder?

Als eerste is deze unit is geschikt voor binnenopstelling en heeft daardoor vrijwel geen invloed van weersomstandigheden. Ten tweede geen lekkage mogelijk in de ruimte door gebruikt van koudemiddel.

De unit beschikt over een zeer efficiënte warmtewisselaar. En heeft een waterzijdige warmteterugwinning.  Daarnaast heeft de unit ook nog eens een zeer laag geluidsniveau wat het zeer gunstig maakt

Lange leiding lengtes

Bovendien kenmerkt dit systeem zich door de lange toepasbare leiding lengtes. Daaruit volgt dat het systeem ook uitermate geschikt voor grotere gebouwen.

Modulair ontwerp

Net zoals bij andere systemen is het ook mogelijk om dit systeem te koppelen. Er is een combinaties van maximaal 3 modules mogelijk, met een koelcapaciteit tot 100 kW.

In tegenstelling tot koud watersystemen is met deze condensingunit de kans op waterlekkage niet aanwezig. Dit omdat het een koudemiddelcircuit heeft in plaats van een watercircuit.

Condensingunit

Zeer betrouwbare werking

Interesse gewekt?

Even in het kort samengevat deze VRF 4+W Condensingunit – watergekoeld van Midea is de perfecte combinatie van water en koudemiddel. 
Dit systeem voldoet daardoor aan alle eisen voor zowel kleine als grote gebouwen. 

Neem contact op met onze Adviseur.
Hij gaat dan samen met jou bekijken wat de beste oplossing is voor uw pand.

Openingstijden