Het Merk Midea

Midea Group

Het merk Midea is een van de meer dan 10 merken binnen de huishoudelijke apparaten-activiteiten van Midea-Group. Een toonaangevend wereldwijd high-tech bedrijf met nummer 288 op de Global Fortune 500 lijst van 2021.  De activiteiten van de Midea Group gaan verder dan alleen huishoudelijke apparatuur. Ze omvatten ook zakelijke pijlers zoals HVAC, robotica en automatisering, smart home en IoT. Maar ook slimme logistiek en componenten. Alle bedrijven van de Midea Group streven dan ook naar een credo #HumanizingTechnology.

Dit merk stelt bovendien hoge eisen aan de componenten die ze gebruiken in de productie van de VRF systemen. Waardoor de producten beter scoren op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid ten opzichte van de standaard Midea producten. De Midea Group heeft 150.0000 medewerkers in dienst waaronder 500 engineers op de de R&D afdeling. Bovendien hebben ze een aantal dochterondernemingen waaronder Little Swan, Toshiba, Wahin, Bugu, Colmo, Eureka, Kuka, GMCC en Welling. 

Onderscheidingen en erkenning

Elk jaar winnen ze meer dan 40 designprijzen op verschillende wereldwijde designshows zoals reddot, iF en Good Design Award! Bovendien werden ze de eerste fabrikant die het milieuvriendelijke Bleu Angel ontvingen. Deze certificering hebben ze dan ook mogen ontvangen van de Duitse Milieuagentschap na het lanceren van s’werelds eerste milieuvriendelijke airconditioner.

Nieuwe strategie

Door alle veranderingen in 2021 is ook Midea geconfronteerd en hebben daardoor opnieuw moeten kijken naar de strategie van het bedrijf. Ze zijn zich meer gaan richten op de gebruiksvriendelijkheid, het milieu en de bedrijfsstrandformatie. Maar ook het aandringen op het stimuleren van digitalisering en intellectualisatie om zo structurele upgrades te bevorderen. 

Daarentegen blijven ze trouw aan de doelstelling die ze hebben ondanks de grote uitdagingen. Ze blijven daardoor doorgaan met hervormingen en transformaties die nodig zijn om de systemen te optimaliseren

150.000

medewerkers

500

engineers

+50

years of experience

150.000

Grootste marktaandeel in China

Het merk Midea Building Technologies (MBT) & PT Operations

Wereldwijd zijn er Midea distributeurs aangesteld. Hieruit is in 2012 dan ook de samenwerking met PT Operations BV ontstaan. Midea stelt hoge eisen aan distributeurs van de Midea Building Technologies producten qua kennis maar ook wat betreft de ondersteuning. Daarom nodigt Midea medewerkers en klanten van PT Operations BV regelmatig uit om trainingen te komen volgen. Deze trainingen gaan vooral over de laatste technologieën maar ook presenteren ze de nieuwste producten die op de markt komen. 

Over het merk Midea Building Technologies (MBT)

Voorheen Midea Commercial Air Conditioning (CAC).

Als een belangrijk onderdeel van de Midea Group werd de MBT-divisie opgericht in 1999. Midea was hiermee dan ook de eerste die VRF producten produceerde in China. Als wereldwijde HVAC-industrieleider en eersteklas leverancier van geïntegreerde bouwoplossingen bleef MBT maar door groeien door de internationalisering. Het zette ook Joint Ventures op met respectievelijke Bosch en Siix en een strategische partnerschap met Siemens. Dit hebben ze gedaan om zo ook in verschillende andere sectoren uit te kunnen bereiden. In 2016 werd dan ook CLIVET overgenomen door Midea voor het verder optimaliseren van de Global Lay-out.

Deze Midea Building Technologies (MBT) divisie levert professionele producten en ook commerciële oplossingen. En is daardoor een belangrijk onderdeel van de Midea Group. Ze betraden de CAC-markt voor het eerst in 1999. Sindsdien zijn ze een Pioneer in VRF technologie en werken ze ook nauw samen met de R&D afdelingen om te blijven innoveren. Door het R&D werk en baanbrekende technologische innovatie heeft de MBT divisie enorm bijgedragen aan zowel commerciële als productontwikkelingen. Door samen te werk te gaan met internationale ondernemingen en ook door onafhankelijke R&D uit te voeren, heeft Midea Building Technologies (MBT) wereldwijd duizenden referentieprojecten gerealiseerd.

Uit al deze ontwikkelingen volgt dat ze inmiddels vier productievestigingen in de wereld hebben. Van deze vier vestigingen zijn er drie gevestigd in China en één daarvan bevindt zich in Italië.  Het gevolg hiervan is dat Midea een van de belangrijkste fabrikanten in de wereldwijde HVAC-industrie is. Op het moment hebben ze het grootste marktaandelen in China, van maar liefst 16% wat nummer 1 is. Tegelijkertijd zijn ze ook China’s grootste VRF exporteur.

Het merk Midea
Het merk Midea
Het merk Midea
Openingstijden