HOGE ENERGIE EFFICIËNTIE
MET EEN HOGE BETROUWBAARHEID

Mini Chiller:

Energiezuinig verwarmen met een Mini Chiller

De toepassing van Mini chiller is ideaal voor huishoudelijke of kleine commerciële toepassingen. Daarnaast zijn de units zeer stil en compact. Zo zijn ze volledig uitgerust met inverter motoren om aanzienlijke energiebesparingen te realiseren. Bovendien zijn de units standaard voorzien van een ingebouwde hydraulische kit.

Daarnaast zijn alle units voorzien van een energielabel A+ bij verwarming in deellast. Niet alleen de hoge energie efficiëntie maar ook de hoge betrouwbaarheid garanderen lage gebruikerskosten. Zodoende is de mini chillers wereldwijd al op grote schaal toegepast in appartementen, villa’s, kleine bedrijven, kantoor gebouwen, restaurants, etc.

Bovendien is de luchtgekoelde mini chiller zijn voorzien van een ingebouwde platenwisselaar, waterpomp en expansievat.

mini chiller
mini chiller

Volledige DC-omvormer

Doordat Midea alle componenten tot in het kleinste detail verzorgt is deze unit zeer efficiënt. De dubbel roterende DC inverter regelt constant de capaciteit van de unit. Als gevolg hiervan wordt de capaciteit van de buitenunit nauwkeurig aangepast aan de energiebehoefte. 

DC fan motor.
Hoog efficiënte DC-motor bespaarde tot 50% vermogen.

mini chiller DC compresor

Krachitge warmtewisselaar

De nieuw lamellen vergroten het warmte wisselend gebied, verminderen de luchtweerstand, besparen meer energie en verbeteren de warmte uitwisseling prestaties. Hydrofiele filmlamellen en koperen pijpen met binnendraad zorgen voor een optimale warmtewisseling. De speciaal gecoate blauwe lamellen verbeteren de duurzaamheid en beschermen tegen corrosie door lucht, water en andere bijtende stoffen, zorgen voor een langere levensduur van de batterij.

Hoog rendement platenwarmtewisselaar in de mini chiller

De plaatwarmtewisselaar maakt gebruik van metalen platen om warmte over te brengen tussen koelmiddel en water. De vloeistoffen worden blootgesteld aan een veel groter oppervlaktegebied omdat de vloeistoffen zich over de platen verspreiden. Hierdoor is het rendement van de warmteoverdracht even als de snelheid van de warmtewisselaar sterk verbeterd.

Naast dit alles heeft de platenwisselaar ook inclusief meerdere beschermingen zoals spanningsbeveiliging, stroombeveiliging, antivriesbeveiliging en waterstroombeveiliging. Dit alles zorgt voor een veilige werking van het systeem.

A + nominale energie-efficiëntie bij gedeeltelijke belasting.

De DC-inverter integreert de nieuwste technologische innovaties en zorgt voor een nauwkeurige. Temperatuurregeling en een zeer efficiënt energieverbruik, waardoor het een belangrijke bijdrage levert aan het beperken van de impact op het milieu.

Eenvoudig instellen van het systeem. 

Alle chiller zijn hebben bovendien een ingebouwde regelaar. Deze wordt gebruikt voor alle relevante werkingsfuncties alsmede voor het uitlezen van het systeem. Deze regelaar is voorzien van de volgende functies. Als eerste heeft het een timer functie. Daarnaast is het instellen van de temperatuur gemakkelijk instellen. Ook het uitlezen van een diagnose van het systeem doet deze regelaar zonder problemen. Maar ook kiezen van de werkingsfunctie is op deze regelaar in te stellen. 

Input signalen voor bediening van de mini chiller

Doordat er een mogelijkheid is om input signalen aan te sluiten op de buitenunit, daarmee de unit op afstand is te bedienen. Het aan/uit zetten of de temperatuur regelen is hierdoor heel eenvoudig uit te voeren. Dus geeft dit enorm veel comfort evenals gebruikersgemak. 

Bediening met timer functie (optioneel)

Er is een mogelijkheid om de KJR-120F bediening aan te sluiten op het systeem. Deze moderne bediening werkt met eeb tiptoets paneel en een duidelijk Lcd-scherm waar alles gemakkelijk op af te lezen is. Daarnaast heeft deze bediening uiteraard nog meer verschillende functie.  Als eerste heeft deze bediening een timer functie. Als tweede zijn de parameters gemakkelijk uit te lezen op het Lcd-scherm.

Opmerking: wanneer de bedrade controller is aangesloten, is de ingebouwde controller alleen voor weergave-, controle- en diagnosefuncties.

Interesse gewekt?

Neem dan contact op met onze adviseur.
Hij zal samen met jou bekijken wat de beste oplossing is voor uw pand.

Openingstijden