Midea WTW-unit met CO2 meting bij Partou Vlindertuin te Leiden

WTW-unit
Producten: Midea WTW-unit met CO2 meting
Wanneer: December 2021
Opdrachtgever: Partou Vlindertuin te Leiden

De ventilatie eisen zijn steeds strenger want een goede ventilatie is essentieel voor de gezondheid. Dit kinderdagverblijf heeft WTW-units laten plaatsten. Waardoor ze nu een goede ventilatie hebben de gehele dag door. Het lokaal genaamd “Hommeltjes“ is voorzien van een 800m³ WTW-unit. De ruimte Konijntjes, naast lokaal Hommeltjes, is voorzien van een 1000m³ WTW-unit.

De groepsruimtes hebben beide een aftakking naar de slaapvertrekken/verzorgingsruimte d.m.v. toevoer- en afvoer. Waardoor er in deze ruimtes ook voldoende verse lucht is gerealiseerd. Deze zijn netjes afgedekt door toevoer- en retour ventielen. In de ruimtes van Hommeltjes en Konijntjes komen de doorvoeren door de gevel. Deze zijn afgewerkt met een rond rooster. Beide ruimtes zijn voorzien van brandwerende kleppen ten behoeve van de veiligheid van de slaapvertrekken/ verzorgingsruimte van de kinderen. Daarnaast heeft de WTW-unit een CO2 sensor. Zodra de CO2 oploopt en te hoog is, zal de WTW-unit automatisch aanslaan om de lucht kwaliteit weer terug te brengen.

EIA regeling: Het rendement van deze Midea WTW-units is 81%. Om aan de normen van de EIA voor 2021 te voldoen moet dit minimaal 80% zijn. De Midea WTW-units komen in aanmerking voor de Energie Investering Aftrek belastingvoordeel! Dit dient vooraf geverifieerd te worden bij www.rvo.nl/eia. Prins Technics BV is niet verantwoordelijk voor de goedkeuring en uitkering van de EIA. De Energie Investering Aftrek is een fiscale regeling voor ondernemers om het investeren in een energiezuinig Warmteterugwinningsysteem aantrekkelijk te maken. Van deze totale investeringskosten voor de WTW-installatie mag maar liefst 45% van de fiscale winst worden afgetrokken. Het netto fiscale winst bedrag bedraagt dan ongeveer 11% van de totale investeringskosten. Let op de EIA-aanvraag moet binnen 3 maanden na opdracht ingediend zijn!