VRF systeem en LBK kast bij Drukkerij te Kampen

Producten: Midea VRF V6R Heat Recovery & Klimor Luchtbehandelingskast, kanaal-, plafond-, wandmodellen
Wanneer: Juni 2021
Opdrachtgever: Drukkerij in Kampen

Hier is het nieuwste Midea VRF V6R Heat Recovery systeem geplaatst. In combinatie met een Klimor Luchtbehandelingskast (LBK). Met als geplaatste binnenunits kanaal-, plafond-, en wandmodellen. Daarnaast is er verder geen separate verwarming of koeling meer nodig.

Met de Midea V6R en Klimor LBK-unit zijn de kantorenruimtes evenals de productiehal op een zeer energiezuinige manier verwarmd of gekoeld en voorzien van continu verse lucht toevoer. Waardoor het bedrijf nu geniet van een optimaal binnenklimaat in elke ruimte.

Naast de bekende Midea V6R speerpunten heeft de unit ook een EVI-compressors. Daarnaast heeft de EVI-compressors een verbeterde dampinjectie. Daardoor kan de V6R in verwarmingsmodus stabiel draaien tot een buitentemperatuur van -23 °C. Dit verbeterd de verwarmingscapaciteit aanzienlijk. De verdampingstemperatuur (in koeling) en condensatietemperatuur (bij verwarming) is automatisch aangepast aan de binnen- en buitentemperatuur. Met de bedoeling de comfort en de energie-efficiëntie te maximaliseren.

Daarnaast kan de V6R buitenunit overmatige of onvoldoende hoeveelheden koudemiddel detecteren. Daarom kan het systeem constante prestaties garanderen. Dankzij continu controle van het koudemiddel is het systeem veilig en betrouwbaar. Bovendien kunnen de MS-Boxen nauwkeurig lekkage lokaliseren. Indien er een lekkage plaats vindt sluit de desbetreffende MS-Box zich af. Het voordeel hiervan is dat de andere MS-boxen en het systeem gewoon blijven werken.

De Midea V6R en Klimor LBK-unit zijn zeer energiezuinig. Hierdoor zijn er lage gebruikerskosten voor de eindgebruiker. En bovendien voldoen ze daarmee ook gelijk aan het Energie Investering Aftrek belastingvoordeel.