Een Midea Monobloc, lekker duurzaam.

Producten: Monobloc-systeem van Midea + Split unit Fuji Electric
Wanneer: Januari 2023
Opdrachtgever: Ooms Installatiebedrijf

Ooms installatiebedrijf heeft de installatie gedaan in dit luxe tuinhuis in Assendelft. Als eerste hebben ze een Monobloc van het merk Midea geïnstalleerd die de vloerverwarming en het sanitair water regelt. Daarbij is er een split wandmodel van het merk Fuji Electric geplaatst die het tuinhuis voorziet van koeling maar ook als bijverwarming dient.

Het systeem is geleverd door:  PT Operations BV

Monobloc van 8kW verduurzaamd deze woning

Producten: Midea M-Thermal Monobloc in Hybride met CV 
Wanneer: September 2022
Opdrachtgever: BinnenKlimaar Expert

Binnenklimaat Expert heeft weer een mooie klus geklaard bij deze woning in Bunnik! Hier is een Midea Monobloc van 8kW in Hybride met CV ketel geïnstalleerd.

Deze Midea Monobloc warmtepomp is zo stil dat de buren geen enkele geluidsoverlast zullen ondervinden van deze unit. Dit is zeer belangrijk, zeker als het een rijtjeswoning betreft, dan wil je voorkomen dat omringende bewoners hier last van krijgen. Daarom is het altijd van belang om te weten wat voor dB(A) een buiten unit produceert. Deze Monobloc buitenunit produceert 44 dB(A) gemeten op 1,5 meter afstand.

Daarnaast is deze unit laag in zijn energieverbruik waar door de energiekosten laag zijn. En omdat het een verduurzaming is van onze maatschappij is er een ISDE subsidie mogelijk. Je kunt hier meer over lezen op deze pagina.

Het systeem is geleverd door:  Prins Technics 

12kW Warmtepomp verduurzaamd deze woning

Producten: Midea M-Thermal Warmtepomp split unit van 12Kw
Wanneer:  Juli 2022
Opdrachtgever: GNC Duurzaam
Geleverd door: Prins Technics

GNC Duurzaam heeft bij deze woning een Midea M-Thermal Warmtepomp split unit van 12kW geïnstalleerd.

De bewoners hebben de keuze gemaakt de buitenunit achterin de tuin te laten installeren. Er is daarom een mantelbuis door de tuin aangelegd waardoor de koelleiding heen lopen. De bewoners hadden al een sanitaire watertank aangeschaft om op een duurzame manier warm sanitaire water te produceren. Deze is nu samen met de warmtepomp aangesloten. Zo is deze woning klaar voor de toekomst en bespaard op de kosten van de energierekening!

In principe is het niet nodig omdat de buitenunit zo ver weg te plaatsten van de woning omdat de unit een zeer laag geluidsniveau heeft (stilste op de markt). Maar zo zie je maar dat er vele oplossingen zijn als je de buitenunit toch liever ergens anders wilt hebben staan.

V6 buitenunit van 50kW project Baltus te Bussum. 

Producten: VRF V6 50 kW buitenunit, cassettemodellen, kanaalmodellen & luchtgordijn
Wanneer:  Oktober 2021
Opdrachtgever: Baltus te Bussum

Its Cool heeft bij Baltus in Bussen deze installatie geïnstalleerd. Zo is hier een Midea V6 50Kw buitenunit geplaatst. Met daarbij de volgende binnenunits. Zo zijn er 4 kanaalmodellen geplaatst, 2 van 36 en 2 van 112 met daarbij 3 cassettemodellen van 56. Bij de ingang is er een DX luchtgordijn van 2.5 meter lang gemonteerd.

LBK-kast & VRF V6 bij Van Trigt te Dordrecht.  

LBK-kast van Trigt
Producten: LBK-kast en WTW -unit & VRF V6 & cassettemodellen
Wanneer: Februari 2022
Opdrachtgever: Van Trigt Installaties 

Bij het nieuw gerenoveerde kantoorpand van Van Trigt zijn ze nu voorzien van verse lucht maar ook van een optimaal binnenklimaat. Voordat ze het kantoorpand renoveerde was er enkel en alleen afzuiging aanwezig. En verse lucht kon alleen verkregen worden door middel van het openen van de ramen. Dit is intussen opgelost met deze nieuwe installatie. Ramen open voor verse lucht dat is verleden tijd. Dit is gerealiseerd door een WTW-unit en de LBK-kast te plaatsten. Zo is er nu continu verse lucht stroom in het pand door de WTW-unit in combinatie met de LBK-kast. Daarnaast hebben ze ook een VRF V6 buitenunit geplaatst met als binnenunits een aantal cassettemodellen. Met dit systeem koelen en verwarmen ze het kantoor op een energiezuinig manier.

Midea VRF V6R Heat Recovery systeem bij Woonzorgcentrum te Posterholt

V6R Heat recovery
Producten: Midea VRF V6R Heat Recovery systeem van 100 kW met 39 cassettes
Wanneer: Januari 2022
Opdrachtgever: Woonzorgcentrum te Posterholt

Dit mooie Midea VRF V6R Heat Recovery systeem van 100 kW met daarbij 39 binnenunits is geleverd door Prins Technics. Dit is uiteraard door een van onze installateurs geïnstalleerd! De geïnstalleerde binnenunits bestaan zowel uit 1-zijdige als 4-zijdige cassettes. Daarbij is er een hoog temperatuur hydro module aangesloten voor het verwarmen van het sanitair water. (80 graden) Met dit systeem is het mogelijk gelijktijdig te koelen en te verwarmen in verschillende ruimtes. 

Er is gekozen voor een centrale bediening CCM270. Met deze bedieningen is het mogelijk om op afstand het systeem te bedienen. Denk hierbij aan online monitoring, bedienen op afstand of service op afstand.

Naast dat dit systeem het energielabel van het gebouw verbeterd. Komt het systeem ook nog eens in aanmerking voor subsidie. Klik op deze link om hier meer over te weten te komen. Dankzij de uitstekende energieprestaties van de Midea VRF V6R Heat Recovery systeem, kunnen ze hier zowel in de zomer als in de winter genieten van een uitstekend binnenklimaat. Bovendien besparen ze op de energiekosten door het zeer lage energieverbruikt van dit VRF systeem.

Midea WTW-unit met CO2 meting bij Partou Vlindertuin te Leiden

WTW-unit
Producten: Midea WTW-unit met CO2 meting
Wanneer: December 2021
Opdrachtgever: Partou Vlindertuin te Leiden

De ventilatie eisen zijn steeds strenger want een goede ventilatie is essentieel voor de gezondheid. Dit kinderdagverblijf heeft WTW-units laten plaatsten. Waardoor ze nu een goede ventilatie hebben de gehele dag door. Het lokaal genaamd “Hommeltjes“ is voorzien van een 800m³ WTW-unit. De ruimte Konijntjes, naast lokaal Hommeltjes, is voorzien van een 1000m³ WTW-unit.

De groepsruimtes hebben beide een aftakking naar de slaapvertrekken/verzorgingsruimte d.m.v. toevoer- en afvoer. Waardoor er in deze ruimtes ook voldoende verse lucht is gerealiseerd. Deze zijn netjes afgedekt door toevoer- en retour ventielen. In de ruimtes van Hommeltjes en Konijntjes komen de doorvoeren door de gevel. Deze zijn afgewerkt met een rond rooster. Beide ruimtes zijn voorzien van brandwerende kleppen ten behoeve van de veiligheid van de slaapvertrekken/ verzorgingsruimte van de kinderen. Daarnaast heeft de WTW-unit een CO2 sensor. Zodra de CO2 oploopt en te hoog is, zal de WTW-unit automatisch aanslaan om de lucht kwaliteit weer terug te brengen.

EIA regeling: Het rendement van deze Midea WTW-units is 81%. Om aan de normen van de EIA voor 2021 te voldoen moet dit minimaal 80% zijn. De Midea WTW-units komen in aanmerking voor de Energie Investering Aftrek belastingvoordeel! Dit dient vooraf geverifieerd te worden bij www.rvo.nl/eia. Prins Technics BV is niet verantwoordelijk voor de goedkeuring en uitkering van de EIA. De Energie Investering Aftrek is een fiscale regeling voor ondernemers om het investeren in een energiezuinig Warmteterugwinningsysteem aantrekkelijk te maken. Van deze totale investeringskosten voor de WTW-installatie mag maar liefst 45% van de fiscale winst worden afgetrokken. Het netto fiscale winst bedrag bedraagt dan ongeveer 11% van de totale investeringskosten. Let op de EIA-aanvraag moet binnen 3 maanden na opdracht ingediend zijn!

Midea Warmtepomp M-Thermal Split, gemeente West Betuwe

Producten: Midea Warmtepomp M-Thermal Split systemen 16kW op 400Volt
Wanneer: December 2021 
Opdrachtgever: Particulier 
Installateur: de Wilde Techniek

Bij deze woning heeft de Wilde Koeltechniek afgelopen jaar twee Midea warmtepomp M-Thermal Split systemen 16kW op 400Volt geïnstalleerd!

Wij als Prins Technics hebben deze mooie Midea warmtepomp geleverd en is door onze partner de Wilde Koeltechniek geïnstalleerd.

Met deze Midea warmtepomp wordt de woning en het zwembad verwarmd. Buiten zijn 2 units geplaatst waarvan het leidingwerk mooi is weggewerkt in RVS buizen…..Zeg nou zelf, dat ziet er toch fantastische uit!

De binnenunits van het Midea Split systeem zijn de dunste op de markt en besparen 37% van de installatieruimte.

Daarnaast heeft dit systeem een Lage CO2 uitstoot, wat beter is voor het milieu. Door dit komt het systeem in aanmerking voor subsidie,. Klik op deze link  om hier meer over te weten te komen. Maar dat is nog niet alles je bespaard op de energiekosten waardoor de maandlasten lager zullen zijn. 

VRF R Heat Recovery bij Bang & Olufsen

VRF R Heat Recovery

Producten: VRF R Heat Recovery met 7 kanaalmodellen en een warmtepomp.
Wanneer: December 2021
Opdrachtgever: Bang & Olufsen Den Bosch

Bang & Olufsen Den Bosch ‘’Goes Green’’ en kiest voor een volledig gasloos systeem! Dat klinkt toch als muziek in de oren…
Hierdoor zijn ze vooruitstreven en klaar voor de toekomst.

Naast het VRF R Heat Recovery systeem is er ook een split warmtepomp van het merk Midea bijgeplaatst, deze is aangesloten op de vloerverwarming. Zo is dit pand nu voorzien van een optimaal binnenklimaat het gehele jaar door! Daarnaast wordt het systeem geregeld via een KNX-gebouwbeheersysteem.

Deze systemen samen leveren lagere energiekosten op. Dit komt door de energie prestaties van deze Midea systemen. Daarnaast zit er op beide systemen een subsidie EIA op het VRF systeem en ISDE op de warmtepompinstallatie.

Midea VRF V6 systeem bij Winkel Kathmandu te Utrecht

VRF systeem bij Winkel Kathmandu te Utrecht

Producten: Midea VRF V6 systeem 56 kW met 8 binnenunits
Wanneer: November 2021
Opdrachtgever: Kathmandu
Installateur: BinnenklimaatExpert

Deze winkel had een verouderd airconditioningsysteem van 20 a 25 jaar oud met losse splitsystemen. Het was dus tijd voor vernieuwing! Met het oog op energiezuiniger koelen en verwarmen is er gekozen voor het Midea VRF V6 systeem.

Wij als Prins Technics mochten dit mooie systeem leveren en is door onze partner BinnenklimaatExpert geïnstalleerd. Deze winkel aan de Oudegracht in Utrecht is voorzien van een VRF V6 systeem met daarbij 8 binnen units; waarvan 7 plafond modellen en 1 wandmodel.

De buitenunit is in de kelder geplaatst. Net zoals bij het vorige systeem, alleen is het voordeel dat het nu maar 1 buitenunit is. De werking van de buitenunit blijft hetzelfde en zal hierdoor niet beïnvloed.

De plafondmodellen zijn in 2 tinten geplaatst. Bij het bestaande zwarte plafond is de unit zwart en bij het witte plafond gedeelte wit gelaten. Dit creëert een rustige uitstraling waardoor ze min of meer opgaan in de omgeving.

Naast dit alles is dit systeem voorzien van een centrale bediening van Midea met een webfunctie regeling. De webfunctie maakt het mogelijk om toegang op afstand via het lokale netwerk te krijgen. Ideaal toch!

Doordat dit systeem energiezuinig is komt dit systeem in aanmerking voor de subsidieregeling. Het is dus een win win situatie! Meer besparing op de energiekosten en kostenvermindering op de aanschafprijs door de subsidie!