Een Midea Monobloc, lekker duurzaam.

Producten: Monobloc-systeem van Midea + Split unit Fuji Electric
Wanneer: Januari 2023
Opdrachtgever: Ooms Installatiebedrijf

Ooms installatiebedrijf heeft de installatie gedaan in dit luxe tuinhuis in Assendelft. Als eerste hebben ze een Monobloc van het merk Midea geïnstalleerd die de vloerverwarming en het sanitair water regelt. Daarbij is er een split wandmodel van het merk Fuji Electric geplaatst die het tuinhuis voorziet van koeling maar ook als bijverwarming dient.

Het systeem is geleverd door:  PT Operations BV

Monobloc van 8kW verduurzaamd deze woning

Producten: Midea M-Thermal Monobloc in Hybride met CV 
Wanneer: September 2022
Opdrachtgever: BinnenKlimaar Expert

Binnenklimaat Expert heeft weer een mooie klus geklaard bij deze woning in Bunnik! Hier is een Midea Monobloc van 8kW in Hybride met CV ketel geïnstalleerd.

Deze Midea Monobloc warmtepomp is zo stil dat de buren geen enkele geluidsoverlast zullen ondervinden van deze unit. Dit is zeer belangrijk, zeker als het een rijtjeswoning betreft, dan wil je voorkomen dat omringende bewoners hier last van krijgen. Daarom is het altijd van belang om te weten wat voor dB(A) een buiten unit produceert. Deze Monobloc buitenunit produceert 44 dB(A) gemeten op 1,5 meter afstand.

Daarnaast is deze unit laag in zijn energieverbruik waar door de energiekosten laag zijn. En omdat het een verduurzaming is van onze maatschappij is er een ISDE subsidie mogelijk. Je kunt hier meer over lezen op deze pagina.

Het systeem is geleverd door:  Prins Technics 

12kW Warmtepomp verduurzaamd deze woning

Producten: Midea M-Thermal Warmtepomp split unit van 12Kw
Wanneer:  Juli 2022
Opdrachtgever: GNC Duurzaam
Geleverd door: Prins Technics

GNC Duurzaam heeft bij deze woning een Midea M-Thermal Warmtepomp split unit van 12kW geïnstalleerd.

De bewoners hebben de keuze gemaakt de buitenunit achterin de tuin te laten installeren. Er is daarom een mantelbuis door de tuin aangelegd waardoor de koelleiding heen lopen. De bewoners hadden al een sanitaire watertank aangeschaft om op een duurzame manier warm sanitaire water te produceren. Deze is nu samen met de warmtepomp aangesloten. Zo is deze woning klaar voor de toekomst en bespaard op de kosten van de energierekening!

In principe is het niet nodig omdat de buitenunit zo ver weg te plaatsten van de woning omdat de unit een zeer laag geluidsniveau heeft (stilste op de markt). Maar zo zie je maar dat er vele oplossingen zijn als je de buitenunit toch liever ergens anders wilt hebben staan.

Akzo Nobel te Wapenveld

Producten: 2 x VRF V6 56 kw buitenunits inclusief met een Midea DX kit
Wanneer:  Juni 2022
Opdrachtgever: Altum Technical Solutions B.V. 

Voor Altum Technical Solutions B.V. heeft Prins Technics bij Akzo Nobel te Wapenveld het volgende geleverd; 2 x een Midea buitenunit van 56kW inclusief een Midea DC-kit. Deze zijn vervolgens aangesloten op twee externe LBK- units. De Siemens regelaar stuurt de VRF V6 buitenunits aan. Dit gebeurt op de inblaas temperatuur van de LBK-kast door een 0 tot 10V capaciteitsregeling.

V6 buitenunit van 50kW project Baltus te Bussum. 

Producten: VRF V6 50 kW buitenunit, cassettemodellen, kanaalmodellen & luchtgordijn
Wanneer:  Oktober 2021
Opdrachtgever: Baltus te Bussum

Its Cool heeft bij Baltus in Bussen deze installatie geïnstalleerd. Zo is hier een Midea V6 50Kw buitenunit geplaatst. Met daarbij de volgende binnenunits. Zo zijn er 4 kanaalmodellen geplaatst, 2 van 36 en 2 van 112 met daarbij 3 cassettemodellen van 56. Bij de ingang is er een DX luchtgordijn van 2.5 meter lang gemonteerd.

VRF systeem en LBK kast bij Drukkerij te Kampen

Producten: Midea VRF V6R Heat Recovery & Klimor Luchtbehandelingskast, kanaal-, plafond-, wandmodellen
Wanneer: Juni 2021
Opdrachtgever: Drukkerij in Kampen

Hier is het nieuwste Midea VRF V6R Heat Recovery systeem geplaatst. In combinatie met een Klimor Luchtbehandelingskast (LBK). Met als geplaatste binnenunits kanaal-, plafond-, en wandmodellen. Daarnaast is er verder geen separate verwarming of koeling meer nodig.

Met de Midea V6R en Klimor LBK-unit zijn de kantorenruimtes evenals de productiehal op een zeer energiezuinige manier verwarmd of gekoeld en voorzien van continu verse lucht toevoer. Waardoor het bedrijf nu geniet van een optimaal binnenklimaat in elke ruimte.

Naast de bekende Midea V6R speerpunten heeft de unit ook een EVI-compressors. Daarnaast heeft de EVI-compressors een verbeterde dampinjectie. Daardoor kan de V6R in verwarmingsmodus stabiel draaien tot een buitentemperatuur van -23 °C. Dit verbeterd de verwarmingscapaciteit aanzienlijk. De verdampingstemperatuur (in koeling) en condensatietemperatuur (bij verwarming) is automatisch aangepast aan de binnen- en buitentemperatuur. Met de bedoeling de comfort en de energie-efficiëntie te maximaliseren.

Daarnaast kan de V6R buitenunit overmatige of onvoldoende hoeveelheden koudemiddel detecteren. Daarom kan het systeem constante prestaties garanderen. Dankzij continu controle van het koudemiddel is het systeem veilig en betrouwbaar. Bovendien kunnen de MS-Boxen nauwkeurig lekkage lokaliseren. Indien er een lekkage plaats vindt sluit de desbetreffende MS-Box zich af. Het voordeel hiervan is dat de andere MS-boxen en het systeem gewoon blijven werken.

De Midea V6R en Klimor LBK-unit zijn zeer energiezuinig. Hierdoor zijn er lage gebruikerskosten voor de eindgebruiker. En bovendien voldoen ze daarmee ook gelijk aan het Energie Investering Aftrek belastingvoordeel.

VRF V6 systeem bij Reclamebureau Toon te Geldermalsen

Producten: Midea VRF V6 systeem met een M-Thermal monobloc units
Wanneer: April 2021
Opdrachtgever: Reclamebureau Toon te Geldermalsen

Bij het nieuwbouwpand van reclamebureau Toon te Geldermalsen is het binnenklimaat geregeld via een Midea VRF V6 systeem.

Dankzij de uitstekende energieprestaties van de Midea VRF V6 systeem, kunnen ze hier zowel in de zomer als in de winter genieten van een uitstekend binnenklimaat. Bovendien besparen ze op de energiekosten door het zeer lage energieverbruikt van dit VRF systeem.

Daarnaast zijn er bij twee losse bedrijfsunits op dit project Midea M-Thermal monobloc units geïnstalleerd Zodat ze ook daar genieten van een optimaal binneklimaat. Via de vloerverwarming worden de units verwarmd en gekoeld.

Beide systemen komen in aanmerking voor een subsidieregeling. Dit omdat ze energiezuinig zuinig zijn met een lage CO2 uitstoot. Dit maakt het dat deze systemen duurzaam zijn en beter voor het milieu. Zo zit er op het VRF systeem een EIA subsidie en op het warmtepompsysteem een ISDE subsidie.

Midea Warmtepomp Chillers bij Steelworks te Zaandam

project Steenworks, zaandam

Producten: Midea Warmtepomp Chillers
Wanneer: Maart 2021
Opdrachtgever: Steelworks

De Warmtepomp chillers van Midea met een totaal verwarmingsvermogen van 120 kW. Deze chillers zijn via een open verdeler op verschillende secties vloerverwarming aangesloten en daardoor voorzien van warm of koud water. Hierdoor kunnen ze ook koelen tijdens de warme dagen in de zomer.

Daarnaast heeft dit Midea systeem een Lage CO2 uitstoot, wat beter is voor het milieu. Door dit komt het systeem in aanmerking voor subsidie. De eindgebruiker kreeg maar liefst €9.000,- aan ISDE subsidie terug. Naast de toekomstige energiekosten besparing is er ook al flink bespaard op de investeringskosten. Klik op deze link om hier meer over te weten te komen.

Midea WTW units & warmtepomp bij Smallsteps te Vught

Wtw units

Producten: WTW units & warmtepomp van Midea
Wanneer: Maart 2021
Opdrachtgever: Smallsteps te Vught

Op deze locatie is een WTW units & warmtepomp systeem geplaatst. Deze Smallsteps locatie in Vught is nu voorzien van een nieuw ventilatiesysteem. Door deze installatie voldoet het kinderdagverblijf nu aan alle eisen op het gebied van ventilatie. Daarnaast kunnen ze in de zomer de ruimtes heerlijk verkoelen en in de winter heerlijk verwarmen met het warmtepomp systeem.

De Midea WTW unit en de warmtepomp zijn zeer energiezuinig. Hierdoor zijn er lage gebruikerskosten voor de eindgebruiker. Hierdoor zijn er subsidiemogelijkheden. De WTW unit komt in aanmerking voor een EIA subsidie en de warmtepomp komt in aanmerking voor de ISDE subsidie.