Midea VRF V6R Heat Recovery systeem bij Woonzorgcentrum te Posterholt

V6R Heat recovery
Producten: Midea VRF V6R Heat Recovery systeem van 100 kW met 39 cassettes
Wanneer: Januari 2022
Opdrachtgever: Woonzorgcentrum te Posterholt

Dit mooie Midea VRF V6R Heat Recovery systeem van 100 kW met daarbij 39 binnenunits is geleverd door Prins Technics. Dit is uiteraard door een van onze installateurs geïnstalleerd! De geïnstalleerde binnenunits bestaan zowel uit 1-zijdige als 4-zijdige cassettes. Daarbij is er een hoog temperatuur hydro module aangesloten voor het verwarmen van het sanitair water. (80 graden) Met dit systeem is het mogelijk gelijktijdig te koelen en te verwarmen in verschillende ruimtes. 

Er is gekozen voor een centrale bediening CCM270. Met deze bedieningen is het mogelijk om op afstand het systeem te bedienen. Denk hierbij aan online monitoring, bedienen op afstand of service op afstand.

Naast dat dit systeem het energielabel van het gebouw verbeterd. Komt het systeem ook nog eens in aanmerking voor subsidie. Klik op deze link om hier meer over te weten te komen. Dankzij de uitstekende energieprestaties van de Midea VRF V6R Heat Recovery systeem, kunnen ze hier zowel in de zomer als in de winter genieten van een uitstekend binnenklimaat. Bovendien besparen ze op de energiekosten door het zeer lage energieverbruikt van dit VRF systeem.

Midea WTW-unit met CO2 meting bij Partou Vlindertuin te Leiden

WTW-unit
Producten: Midea WTW-unit met CO2 meting
Wanneer: December 2021
Opdrachtgever: Partou Vlindertuin te Leiden

De ventilatie eisen zijn steeds strenger want een goede ventilatie is essentieel voor de gezondheid. Dit kinderdagverblijf heeft WTW-units laten plaatsten. Waardoor ze nu een goede ventilatie hebben de gehele dag door. Het lokaal genaamd “Hommeltjes“ is voorzien van een 800m³ WTW-unit. De ruimte Konijntjes, naast lokaal Hommeltjes, is voorzien van een 1000m³ WTW-unit.

De groepsruimtes hebben beide een aftakking naar de slaapvertrekken/verzorgingsruimte d.m.v. toevoer- en afvoer. Waardoor er in deze ruimtes ook voldoende verse lucht is gerealiseerd. Deze zijn netjes afgedekt door toevoer- en retour ventielen. In de ruimtes van Hommeltjes en Konijntjes komen de doorvoeren door de gevel. Deze zijn afgewerkt met een rond rooster. Beide ruimtes zijn voorzien van brandwerende kleppen ten behoeve van de veiligheid van de slaapvertrekken/ verzorgingsruimte van de kinderen. Daarnaast heeft de WTW-unit een CO2 sensor. Zodra de CO2 oploopt en te hoog is, zal de WTW-unit automatisch aanslaan om de lucht kwaliteit weer terug te brengen.

EIA regeling: Het rendement van deze Midea WTW-units is 81%. Om aan de normen van de EIA voor 2021 te voldoen moet dit minimaal 80% zijn. De Midea WTW-units komen in aanmerking voor de Energie Investering Aftrek belastingvoordeel! Dit dient vooraf geverifieerd te worden bij www.rvo.nl/eia. Prins Technics BV is niet verantwoordelijk voor de goedkeuring en uitkering van de EIA. De Energie Investering Aftrek is een fiscale regeling voor ondernemers om het investeren in een energiezuinig Warmteterugwinningsysteem aantrekkelijk te maken. Van deze totale investeringskosten voor de WTW-installatie mag maar liefst 45% van de fiscale winst worden afgetrokken. Het netto fiscale winst bedrag bedraagt dan ongeveer 11% van de totale investeringskosten. Let op de EIA-aanvraag moet binnen 3 maanden na opdracht ingediend zijn!

Midea Warmtepomp M-Thermal Split, gemeente West Betuwe

Producten: Midea Warmtepomp M-Thermal Split systemen 16kW op 400Volt
Wanneer: December 2021 
Opdrachtgever: Particulier 
Installateur: de Wilde Techniek

Bij deze woning heeft de Wilde Koeltechniek afgelopen jaar twee Midea warmtepomp M-Thermal Split systemen 16kW op 400Volt geïnstalleerd!

Wij als Prins Technics hebben deze mooie Midea warmtepomp geleverd en is door onze partner de Wilde Koeltechniek geïnstalleerd.

Met deze Midea warmtepomp wordt de woning en het zwembad verwarmd. Buiten zijn 2 units geplaatst waarvan het leidingwerk mooi is weggewerkt in RVS buizen…..Zeg nou zelf, dat ziet er toch fantastische uit!

De binnenunits van het Midea Split systeem zijn de dunste op de markt en besparen 37% van de installatieruimte.

Daarnaast heeft dit systeem een Lage CO2 uitstoot, wat beter is voor het milieu. Door dit komt het systeem in aanmerking voor subsidie,. Klik op deze link  om hier meer over te weten te komen. Maar dat is nog niet alles je bespaard op de energiekosten waardoor de maandlasten lager zullen zijn. 

VRF R Heat Recovery bij Bang & Olufsen

VRF R Heat Recovery

Producten: VRF R Heat Recovery met 7 kanaalmodellen en een warmtepomp.
Wanneer: December 2021
Opdrachtgever: Bang & Olufsen Den Bosch

Bang & Olufsen Den Bosch ‘’Goes Green’’ en kiest voor een volledig gasloos systeem! Dat klinkt toch als muziek in de oren…
Hierdoor zijn ze vooruitstreven en klaar voor de toekomst.

Naast het VRF R Heat Recovery systeem is er ook een split warmtepomp van het merk Midea bijgeplaatst, deze is aangesloten op de vloerverwarming. Zo is dit pand nu voorzien van een optimaal binnenklimaat het gehele jaar door! Daarnaast wordt het systeem geregeld via een KNX-gebouwbeheersysteem.

Deze systemen samen leveren lagere energiekosten op. Dit komt door de energie prestaties van deze Midea systemen. Daarnaast zit er op beide systemen een subsidie EIA op het VRF systeem en ISDE op de warmtepompinstallatie.

Midea VRF V6 systeem bij Winkel Kathmandu te Utrecht

VRF systeem bij Winkel Kathmandu te Utrecht

Producten: Midea VRF V6 systeem 56 kW met 8 binnenunits
Wanneer: November 2021
Opdrachtgever: Kathmandu
Installateur: BinnenklimaatExpert

Deze winkel had een verouderd airconditioningsysteem van 20 a 25 jaar oud met losse splitsystemen. Het was dus tijd voor vernieuwing! Met het oog op energiezuiniger koelen en verwarmen is er gekozen voor het Midea VRF V6 systeem.

Wij als Prins Technics mochten dit mooie systeem leveren en is door onze partner BinnenklimaatExpert geïnstalleerd. Deze winkel aan de Oudegracht in Utrecht is voorzien van een VRF V6 systeem met daarbij 8 binnen units; waarvan 7 plafond modellen en 1 wandmodel.

De buitenunit is in de kelder geplaatst. Net zoals bij het vorige systeem, alleen is het voordeel dat het nu maar 1 buitenunit is. De werking van de buitenunit blijft hetzelfde en zal hierdoor niet beïnvloed.

De plafondmodellen zijn in 2 tinten geplaatst. Bij het bestaande zwarte plafond is de unit zwart en bij het witte plafond gedeelte wit gelaten. Dit creëert een rustige uitstraling waardoor ze min of meer opgaan in de omgeving.

Naast dit alles is dit systeem voorzien van een centrale bediening van Midea met een webfunctie regeling. De webfunctie maakt het mogelijk om toegang op afstand via het lokale netwerk te krijgen. Ideaal toch!

Doordat dit systeem energiezuinig is komt dit systeem in aanmerking voor de subsidieregeling. Het is dus een win win situatie! Meer besparing op de energiekosten en kostenvermindering op de aanschafprijs door de subsidie!

Midea Warmtepomp chiller & VRF VR bij Van Viegen BV

MIdea systeem
Producten: Midea Warmtepomp chiller van 60 kW & VRF VR serie met kanaalmodellen 
Wanneer: November 2021
Opdrachtgever: Van Viegen BV 
Installateur: de Wilde Koeltechniek

Van Vliegen BV is klaar voor de toekomst! En kiest voor totaal gasloos. Hiermee is dit bedrijf vooruitstreven!
Bij dit mooi pand van Van Vliegen heeft de Wilde Techniek de installatie verricht. Bestaande uit een warmtepomp chiller van 60kW en een VRF VR systeem met kanaalmodellen. Met daarnaast verse lucht aansluiting voor een optimaal binnenklimaat

De warmtepomp chiller wordt gebruikt om de vloer van het magazijn te verwarmen en de VRF VR samen met de kanaalmodellen zorgen ervoor dat zowel in de showroom als op kantoor het hele jaar door een optimaal klimaat wordt behaalt. Koelen tijden de warme zomer dagen en verwarmen in de winter. Door de verse lucht aansluiting genieten ze bij dit bedrijf elke dag van gezonde verse lucht.

Maar er zijn nog meer voordelen!!
Zo bespaard het enorm op de energiekosten en komt het systeem ook nog eens in aanmerking voor subsidie.
Klik op deze link om hier meer over te weten te komen.

Midea VRF V6 systeem bij Beddenreus in Hazerswoude-Rijndijk

Midea VRF V6
Producten: Midea VRF V6 systeem met 4 four-way cassettes
Wanneer: Oktober 2021
Opdrachtgever: Beddenreus in Hazerswoude-Rijndijk

Het Midea VRF V6 systeem van Midea zorgt voor behaaglijke temperaturen tijdens het winkelen voor meer slaapcomfort bij deze Beddenreus in Hazerswoude-Rijndijk!

Het systeem met daarbij als binnenunits 4 Four-Way cassettes genieten ze weer van een optimaal binnenklimaat bij deze beddenreus. Prins Technics mocht dit fantastische systeem leveren. Uiteraard is dit systeem door een van onze installateur geïnstalleerd. Het systeem met een optimale bediening is natuurlijk niet geheel onbelangrijk. Daarom is hier gekozen voor een centraal aangestuurde stijlvolle touch bediening.

VRF systeem en LBK kast bij Drukkerij te Kampen

Producten: Midea VRF V6R Heat Recovery & Klimor Luchtbehandelingskast, kanaal-, plafond-, wandmodellen
Wanneer: Juni 2021
Opdrachtgever: Drukkerij in Kampen

Hier is het nieuwste Midea VRF V6R Heat Recovery systeem geplaatst. In combinatie met een Klimor Luchtbehandelingskast (LBK). Met als geplaatste binnenunits kanaal-, plafond-, en wandmodellen. Daarnaast is er verder geen separate verwarming of koeling meer nodig.

Met de Midea V6R en Klimor LBK-unit zijn de kantorenruimtes evenals de productiehal op een zeer energiezuinige manier verwarmd of gekoeld en voorzien van continu verse lucht toevoer. Waardoor het bedrijf nu geniet van een optimaal binnenklimaat in elke ruimte.

Naast de bekende Midea V6R speerpunten heeft de unit ook een EVI-compressors. Daarnaast heeft de EVI-compressors een verbeterde dampinjectie. Daardoor kan de V6R in verwarmingsmodus stabiel draaien tot een buitentemperatuur van -23 °C. Dit verbeterd de verwarmingscapaciteit aanzienlijk. De verdampingstemperatuur (in koeling) en condensatietemperatuur (bij verwarming) is automatisch aangepast aan de binnen- en buitentemperatuur. Met de bedoeling de comfort en de energie-efficiëntie te maximaliseren.

Daarnaast kan de V6R buitenunit overmatige of onvoldoende hoeveelheden koudemiddel detecteren. Daarom kan het systeem constante prestaties garanderen. Dankzij continu controle van het koudemiddel is het systeem veilig en betrouwbaar. Bovendien kunnen de MS-Boxen nauwkeurig lekkage lokaliseren. Indien er een lekkage plaats vindt sluit de desbetreffende MS-Box zich af. Het voordeel hiervan is dat de andere MS-boxen en het systeem gewoon blijven werken.

De Midea V6R en Klimor LBK-unit zijn zeer energiezuinig. Hierdoor zijn er lage gebruikerskosten voor de eindgebruiker. En bovendien voldoen ze daarmee ook gelijk aan het Energie Investering Aftrek belastingvoordeel.

VRF V6 systeem bij Reclamebureau Toon te Geldermalsen

Producten: Midea VRF V6 systeem met een M-Thermal monobloc units
Wanneer: April 2021
Opdrachtgever: Reclamebureau Toon te Geldermalsen

Bij het nieuwbouwpand van reclamebureau Toon te Geldermalsen is het binnenklimaat geregeld via een Midea VRF V6 systeem.

Dankzij de uitstekende energieprestaties van de Midea VRF V6 systeem, kunnen ze hier zowel in de zomer als in de winter genieten van een uitstekend binnenklimaat. Bovendien besparen ze op de energiekosten door het zeer lage energieverbruikt van dit VRF systeem.

Daarnaast zijn er bij twee losse bedrijfsunits op dit project Midea M-Thermal monobloc units geïnstalleerd Zodat ze ook daar genieten van een optimaal binneklimaat. Via de vloerverwarming worden de units verwarmd en gekoeld.

Beide systemen komen in aanmerking voor een subsidieregeling. Dit omdat ze energiezuinig zuinig zijn met een lage CO2 uitstoot. Dit maakt het dat deze systemen duurzaam zijn en beter voor het milieu. Zo zit er op het VRF systeem een EIA subsidie en op het warmtepompsysteem een ISDE subsidie.

Midea WTW units bij Kinderdagverblijf te Spijkenisse

Kinderdagverblijf te Spijkenisse

Producten: Midea WTW units (Warmteterugwinningsunit)
Wanneer: Maart 2021
Opdrachtgever: Kinderdagverblijf

Prins Technics heeft hier 2 Midea WTW units geleverd. De installatie is uiteraard verlopen via een van onze partner. Uiteraard moet de verse lucht regeling via ventilatie in de huidige tijd op orde zijn in een kinderdagverblijf. Aangezien er geen systeemplafond aanwezig is heeft de installateur het kanaalwerk in het zicht moeten monteren. De warmteterugwinning units zijn netjes weg gewerkt op de zolder.

Door de Midea Warmteterugwinningsunits  zijn de Energiekosten zeer laag gehouden en het Comfort verhoogd, omdat er altijd via een aangename temperatuur verse lucht in de ruimtes ingeblazen wordt.

De WTW units komen in aanmerking voor de Energie Investering Aftrek belastingvoordeel! Lees hierover meer via deze link.
Van deze totale investeringskosten voor de WTW installatie mag maar liefst 45% van de fiscale winst worden afgetrokken. Het netto fiscale winst bedrag bedraagt dan ongeveer 11% van de totale investeringskosten. Let op! De EIA aanvraag moet binnen 3 maanden na opdracht ingediend zijn!