Akzo Nobel te Wapenveld

Producten: 2 x VRF V6 56 kw buitenunits inclusief met een Midea DX kit
Wanneer:  Juni 2022
Opdrachtgever: Altum Technical Solutions B.V. 

Voor Altum Technical Solutions B.V. heeft Prins Technics bij Akzo Nobel te Wapenveld het volgende geleverd; 2 x een Midea buitenunit van 56kW inclusief een Midea DC-kit. Deze zijn vervolgens aangesloten op twee externe LBK- units. De Siemens regelaar stuurt de VRF V6 buitenunits aan. Dit gebeurt op de inblaas temperatuur van de LBK-kast door een 0 tot 10V capaciteitsregeling.

V6 buitenunit van 50kW project Baltus te Bussum. 

Producten: VRF V6 50 kW buitenunit, cassettemodellen, kanaalmodellen & luchtgordijn
Wanneer:  Oktober 2021
Opdrachtgever: Baltus te Bussum

Its Cool heeft bij Baltus in Bussen deze installatie geïnstalleerd. Zo is hier een Midea V6 50Kw buitenunit geplaatst. Met daarbij de volgende binnenunits. Zo zijn er 4 kanaalmodellen geplaatst, 2 van 36 en 2 van 112 met daarbij 3 cassettemodellen van 56. Bij de ingang is er een DX luchtgordijn van 2.5 meter lang gemonteerd.

Midea VRF V6R Heat Recovery systeem bij Woonzorgcentrum te Posterholt

V6R Heat recovery
Producten: Midea VRF V6R Heat Recovery systeem van 100 kW met 39 cassettes
Wanneer: Januari 2022
Opdrachtgever: Woonzorgcentrum te Posterholt

Dit mooie Midea VRF V6R Heat Recovery systeem van 100 kW met daarbij 39 binnenunits is geleverd door Prins Technics. Dit is uiteraard door een van onze installateurs geïnstalleerd! De geïnstalleerde binnenunits bestaan zowel uit 1-zijdige als 4-zijdige cassettes. Daarbij is er een hoog temperatuur hydro module aangesloten voor het verwarmen van het sanitair water. (80 graden) Met dit systeem is het mogelijk gelijktijdig te koelen en te verwarmen in verschillende ruimtes. 

Er is gekozen voor een centrale bediening CCM270. Met deze bedieningen is het mogelijk om op afstand het systeem te bedienen. Denk hierbij aan online monitoring, bedienen op afstand of service op afstand.

Naast dat dit systeem het energielabel van het gebouw verbeterd. Komt het systeem ook nog eens in aanmerking voor subsidie. Klik op deze link om hier meer over te weten te komen. Dankzij de uitstekende energieprestaties van de Midea VRF V6R Heat Recovery systeem, kunnen ze hier zowel in de zomer als in de winter genieten van een uitstekend binnenklimaat. Bovendien besparen ze op de energiekosten door het zeer lage energieverbruikt van dit VRF systeem.

VRF R Heat Recovery bij Bang & Olufsen

VRF R Heat Recovery

Producten: VRF R Heat Recovery met 7 kanaalmodellen en een warmtepomp.
Wanneer: December 2021
Opdrachtgever: Bang & Olufsen Den Bosch

Bang & Olufsen Den Bosch ‘’Goes Green’’ en kiest voor een volledig gasloos systeem! Dat klinkt toch als muziek in de oren…
Hierdoor zijn ze vooruitstreven en klaar voor de toekomst.

Naast het VRF R Heat Recovery systeem is er ook een split warmtepomp van het merk Midea bijgeplaatst, deze is aangesloten op de vloerverwarming. Zo is dit pand nu voorzien van een optimaal binnenklimaat het gehele jaar door! Daarnaast wordt het systeem geregeld via een KNX-gebouwbeheersysteem.

Deze systemen samen leveren lagere energiekosten op. Dit komt door de energie prestaties van deze Midea systemen. Daarnaast zit er op beide systemen een subsidie EIA op het VRF systeem en ISDE op de warmtepompinstallatie.

Midea VRF V6 systeem bij Winkel Kathmandu te Utrecht

VRF systeem bij Winkel Kathmandu te Utrecht

Producten: Midea VRF V6 systeem 56 kW met 8 binnenunits
Wanneer: November 2021
Opdrachtgever: Kathmandu
Installateur: BinnenklimaatExpert

Deze winkel had een verouderd airconditioningsysteem van 20 a 25 jaar oud met losse splitsystemen. Het was dus tijd voor vernieuwing! Met het oog op energiezuiniger koelen en verwarmen is er gekozen voor het Midea VRF V6 systeem.

Wij als Prins Technics mochten dit mooie systeem leveren en is door onze partner BinnenklimaatExpert geïnstalleerd. Deze winkel aan de Oudegracht in Utrecht is voorzien van een VRF V6 systeem met daarbij 8 binnen units; waarvan 7 plafond modellen en 1 wandmodel.

De buitenunit is in de kelder geplaatst. Net zoals bij het vorige systeem, alleen is het voordeel dat het nu maar 1 buitenunit is. De werking van de buitenunit blijft hetzelfde en zal hierdoor niet beïnvloed.

De plafondmodellen zijn in 2 tinten geplaatst. Bij het bestaande zwarte plafond is de unit zwart en bij het witte plafond gedeelte wit gelaten. Dit creëert een rustige uitstraling waardoor ze min of meer opgaan in de omgeving.

Naast dit alles is dit systeem voorzien van een centrale bediening van Midea met een webfunctie regeling. De webfunctie maakt het mogelijk om toegang op afstand via het lokale netwerk te krijgen. Ideaal toch!

Doordat dit systeem energiezuinig is komt dit systeem in aanmerking voor de subsidieregeling. Het is dus een win win situatie! Meer besparing op de energiekosten en kostenvermindering op de aanschafprijs door de subsidie!

Midea VRF V6 systeem bij Beddenreus in Hazerswoude-Rijndijk

Midea VRF V6
Producten: Midea VRF V6 systeem met 4 four-way cassettes
Wanneer: Oktober 2021
Opdrachtgever: Beddenreus in Hazerswoude-Rijndijk

Het Midea VRF V6 systeem van Midea zorgt voor behaaglijke temperaturen tijdens het winkelen voor meer slaapcomfort bij deze Beddenreus in Hazerswoude-Rijndijk!

Het systeem met daarbij als binnenunits 4 Four-Way cassettes genieten ze weer van een optimaal binnenklimaat bij deze beddenreus. Prins Technics mocht dit fantastische systeem leveren. Uiteraard is dit systeem door een van onze installateur geïnstalleerd. Het systeem met een optimale bediening is natuurlijk niet geheel onbelangrijk. Daarom is hier gekozen voor een centraal aangestuurde stijlvolle touch bediening.

VRF systeem en LBK kast bij Drukkerij te Kampen

Producten: Midea VRF V6R Heat Recovery & Klimor Luchtbehandelingskast, kanaal-, plafond-, wandmodellen
Wanneer: Juni 2021
Opdrachtgever: Drukkerij in Kampen

Hier is het nieuwste Midea VRF V6R Heat Recovery systeem geplaatst. In combinatie met een Klimor Luchtbehandelingskast (LBK). Met als geplaatste binnenunits kanaal-, plafond-, en wandmodellen. Daarnaast is er verder geen separate verwarming of koeling meer nodig.

Met de Midea V6R en Klimor LBK-unit zijn de kantorenruimtes evenals de productiehal op een zeer energiezuinige manier verwarmd of gekoeld en voorzien van continu verse lucht toevoer. Waardoor het bedrijf nu geniet van een optimaal binnenklimaat in elke ruimte.

Naast de bekende Midea V6R speerpunten heeft de unit ook een EVI-compressors. Daarnaast heeft de EVI-compressors een verbeterde dampinjectie. Daardoor kan de V6R in verwarmingsmodus stabiel draaien tot een buitentemperatuur van -23 °C. Dit verbeterd de verwarmingscapaciteit aanzienlijk. De verdampingstemperatuur (in koeling) en condensatietemperatuur (bij verwarming) is automatisch aangepast aan de binnen- en buitentemperatuur. Met de bedoeling de comfort en de energie-efficiëntie te maximaliseren.

Daarnaast kan de V6R buitenunit overmatige of onvoldoende hoeveelheden koudemiddel detecteren. Daarom kan het systeem constante prestaties garanderen. Dankzij continu controle van het koudemiddel is het systeem veilig en betrouwbaar. Bovendien kunnen de MS-Boxen nauwkeurig lekkage lokaliseren. Indien er een lekkage plaats vindt sluit de desbetreffende MS-Box zich af. Het voordeel hiervan is dat de andere MS-boxen en het systeem gewoon blijven werken.

De Midea V6R en Klimor LBK-unit zijn zeer energiezuinig. Hierdoor zijn er lage gebruikerskosten voor de eindgebruiker. En bovendien voldoen ze daarmee ook gelijk aan het Energie Investering Aftrek belastingvoordeel.

VRF V6 systeem bij Reclamebureau Toon te Geldermalsen

Producten: Midea VRF V6 systeem met een M-Thermal monobloc units
Wanneer: April 2021
Opdrachtgever: Reclamebureau Toon te Geldermalsen

Bij het nieuwbouwpand van reclamebureau Toon te Geldermalsen is het binnenklimaat geregeld via een Midea VRF V6 systeem.

Dankzij de uitstekende energieprestaties van de Midea VRF V6 systeem, kunnen ze hier zowel in de zomer als in de winter genieten van een uitstekend binnenklimaat. Bovendien besparen ze op de energiekosten door het zeer lage energieverbruikt van dit VRF systeem.

Daarnaast zijn er bij twee losse bedrijfsunits op dit project Midea M-Thermal monobloc units geïnstalleerd Zodat ze ook daar genieten van een optimaal binneklimaat. Via de vloerverwarming worden de units verwarmd en gekoeld.

Beide systemen komen in aanmerking voor een subsidieregeling. Dit omdat ze energiezuinig zuinig zijn met een lage CO2 uitstoot. Dit maakt het dat deze systemen duurzaam zijn en beter voor het milieu. Zo zit er op het VRF systeem een EIA subsidie en op het warmtepompsysteem een ISDE subsidie.

Midea WTW units bij Kinderdagverblijf te Spijkenisse

Kinderdagverblijf te Spijkenisse

Producten: Midea WTW units (Warmteterugwinningsunit)
Wanneer: Maart 2021
Opdrachtgever: Kinderdagverblijf

Prins Technics heeft hier 2 Midea WTW units geleverd. De installatie is uiteraard verlopen via een van onze partner. Uiteraard moet de verse lucht regeling via ventilatie in de huidige tijd op orde zijn in een kinderdagverblijf. Aangezien er geen systeemplafond aanwezig is heeft de installateur het kanaalwerk in het zicht moeten monteren. De warmteterugwinning units zijn netjes weg gewerkt op de zolder.

Door de Midea Warmteterugwinningsunits  zijn de Energiekosten zeer laag gehouden en het Comfort verhoogd, omdat er altijd via een aangename temperatuur verse lucht in de ruimtes ingeblazen wordt.

De WTW units komen in aanmerking voor de Energie Investering Aftrek belastingvoordeel! Lees hierover meer via deze link.
Van deze totale investeringskosten voor de WTW installatie mag maar liefst 45% van de fiscale winst worden afgetrokken. Het netto fiscale winst bedrag bedraagt dan ongeveer 11% van de totale investeringskosten. Let op! De EIA aanvraag moet binnen 3 maanden na opdracht ingediend zijn!