OPLOSSING VOOR GEBOUWEN WAAR VRAAG IS NAAR GELIJKTIJDIG KOELEN & VERWARMEN​

V6R VRF Heat Recovery:

V6R VRF Alles Omvattend Voor Uw Bedrijf!

Wist jij dat vanaf 1 januari 2023 ieder kantoor een energielabel C of hoger dient te hebben? Heeft jouw pand al een energielabel? Nee? Dan mag het kantoor niet meer als kantoor worden gebruikt na die tijd. Een systeem wat het energielabel van het gebouw verbeterd is een V6R VRF Heat Recovery systeem.

Het is gegarandeerd een alles omvattend systeem! Maar wat maakt dit systeem dan zo alles omvattend? Dat is het volgende. Dit systeem biedt namelijk vele aansluit mogelijkheden. Denk hierbij aan een luchtbehandelingskast of WTW-units.

Maar er is nog meer. Zo kunt je met dit V6R VRF systeem ook gelijktijdig koelen en verwarmen. Dit geeft veel comfort omdat hierdoor iedere ruimte voorzien kan worden van zijn eigen ingestelde temperatuur. En bovendien kan dit systeem ook nog eens de vloerverwarming regelen en voorzien van warm tapwater. 

Daarnaast heeft de de unit bovendien een hoge betrouwbaarheid en zijn eenvoudig te installeren. Evenals de prestatie! Die zijn namelijk verbaas in wekkend!

Zo kun je maximaal 64 binnenunits en een gelijktijdigheid efficiëntie tot 200% aansluiten. Met de modulaire units kun je een combinaties van maximaal 3 buitenunits maken met een koelcapaciteit tot maar liefst 150 kW. 

Kortom gegarandeerd NON-STOP warmte in de wintermaanden door de automatische ontdooiingsfunctie van de buitenunit. Bovendien hebben de units een EXTRA onderkoeling van het koelvloeistof. Het resultaat hiervan is dat de energie-efficiëntie en de toegestane afstanden van de lediglengte is verhoogd. 

V6R VRF
VRF

KOELMIDDEL R410A
De unit werk met het
koelgas R410A.  

VRF

MODULAIR
Kan gecombineerd worden met 
andere units tot 1 systeem 

VRF

DC INVERTER COMPRESSOR
Uiterst efficiënte werking van de compressor 

VRF V6

DC INVERTER BINNENUNIT VENTILATOR
Binnenunits met
DC inverter ventilator. 

Belangrijkste kenmerken van de VRF V6R

Maximale energiebesparing door de warmteterugwinning van de V6R:

Wat maak dit systeem dan zo perfect?

Dat is het volgende. Het V6R VRF systeem is zo ontwikkeld dat u gelijktijdig kunt koelen en verwarmen in verschillende ruimtes. Warmteterugwinning wordt bereikt door de warmte van de binnenunits in koelmodus te verplaatsen naar gebieden die verwarming behoeven. 

Als gevolg hiervan is de energie efficiëntie gemaximaliseerd en de elektriciteitskosten gaan daardoor omlaag. De deellast efficiëntie is zeer hoog (tot 7.8 in HP categorie) 

V6R VRF

Energiebeheersysteem op de V6R:

Wat houdt dit systeem nu precies in en welk voordelen levert het op!

Als eerste regelt het energie manager systeem (EMS) wisselde koudemiddel temperaturen en zorgt voor een comfortabele en een efficiënt balans.

Ten tweede de verdampingstemperatuur (in koeling) en condensatietemperatuur (bij verwarming) past zich automatisch aan de binnen en buitentemperatuur om het comfort en de energie-efficiëntie te maximaliseren. 

V6R VRF

V6R controleert continu het koudemiddel:

Deze functie biedt enorm veel voordelen! Zo is het V6R systeem veiliger en het verlies van koudemiddel geminimaliseerd. Daarmee wordt de uitstoot van de Co2 aanzienlijk vermindert. En zo maak dit het ook nog een beter voor ons milieu!

Wat doet deze functie precies? 

De buitenunit controleert continu de temperatuur en druk van het koudemiddel. Hierdoor kan de buitenunit overmatig of onvoldoende hoeveelheid aan koudemiddel detecteren. De uitkomst hiervan is namelijk dat het systeem een constante prestatie kan garanderen. Wanneer het koudemiddelniveau te laag of te hoog is dit schade en/of slechte prestatie veroorzaakt. 

V6R

Slimme automatische temperatuurregeling van het koudemiddel:

Doordat de buitenunit een slimme automatische temperatuur- regeling heeft verhoogt het ook nog eens aanzienlijk de SCOP. Dit komt doordat de verdampingstemperatuur (in koeling) en condensatietemperatuur (bij verwarming) zich automatisch aanpassen voor zowel de binnen als de buitentemperatuur. 

Niet alleen het comfort maar ook de energie-efficiëntie maximaliseert. Door middel van de inverter compressor die de capaciteit en de variabel koudemiddeltemperatuur regelt om zo de hoogste SCOP te bereiken. Daarmee stijgt de SCOP met maar liefst 30%! 

V6R VRF

Verse lucht aansluiting op de V6R:

Aangezien in deze huidige situatie verse lucht in gebouwen een belangrijk onderdeel is geworden in onze maatschappij. Is ook hier aan gedacht bij het ontwikkelen van de V6R VRF buitenunit.  Zo kun je een verse lucht unit (WTW-unit) onafhankelijk evenals in combinatie met andere soorten binnenunits aansluiten. Zo realiseer je ook nog eens een optimale verse luchttoevoer.
V6R VRF

Mogelijkheid tot aansluiten van een luchtbehandelingskasten (LBK) op de V6R:

Nog een voordeel is dat je naast de bovengenoemde voordelen ook nog eens kunt kiezen om een externe luchtbehandelingskast (LBK_kast) van derde kunt aansluiten op het V6R systeem. Dit is te realiseren met een Midea LBK-kit.  Met deze Kit sluit je eenvoudig  een LBK-kast aan het systeem.

V6R

Automatische koudemiddel vulfunctie

Naast de controle functie heeft deze unit ook een automatische koudemiddel vul functie. Deze functie bepaalt namelijk automatisch de optimale hoeveelheid koudemiddel die je dient bij te vullen. Bovendien draagt dit bij aan een geoptimaliseerde werkingsefficiëntie en een hogere kwaliteit.

V6R VRF

Innovatie

Intelligente MS-Boxen.

Via deze intelligente Ms-Box  maakt u het mogelijk om met het Heat Recovery systeem gelijktijdig te verwarmen en te koelen. Het schakelt de werkingsmodus volgens de behoefte van de gebruiker, terwijl het de efficiëntie verhoogt bij gelijktijdig gebruik. De Ms-boxen zijn beschikbaar met 1,4,6,8,10 en 12 poorten.

V6R Heat Recovery Ms box

Welke eigenschappen heeft de MS-Box.

De MS-Box enkel poort:

▶ Compact en gemakkelijk te installeren.
▶ Zeer stille werking.
▶ Geen afvoerleidingen nodig.
▶ Sluit tot maximaal 8 binnenunits aan, capaciteit tot 28kW.
▶ Dubbele aansluiting voor een hoofd koelleiding om de flexibiliteit van de installatie te verbeteren. 
▶ Nauwkeurige regeling van het expansie ventiel in 3200 stappen. 

 • Sluit de klep volledig met bijna geen lekkage.
 • Kan in stappen worden geopend en gesloten met een zeer laag geluidsniveau.
 • Kan koelen bij buitentemperaturen van -20°C.
 • Zeer nauwkeurige controle van koudemiddelstoring.

▶ Continu koudemiddel lekdetectie, veilig en betrouwbare werking.

 • Sluit de MS-Box bij koudemiddellekkage, de andere MS-boxen en het systeem blijven werken.
 • Lokaliseert de ruimte met de lekkage nauwkeurig en vereenvoudigd hierdoor de tijd van het onderhoudt. 
 • Potentiaalvrij contact voor extern alarm en ventilator. Wanneer er koudemiddel lekt, gaat het alarmlampje braden en draait de afzuigventilator automatisch om de hoeveelheid koudemiddel in de ruimte tijdig te verminderen.

Daarnaast zoals hierboven al beschreven zijn er meerdere Ms-boxen beschikbaar met meerdere poorten: 4 – 6 – 8 – 10 – 12.

Uiteraard zijn ook deze varianten compact en makkelijk te installeren. En hebben ze alle voordelen die staan beschreven bij de enkele poort MS box. Het verschil is natuurlijk wel het aantal binnenunits die per poort kunt aansluiten. 

 • Er kunnen maximaal 5 binnenunits op één poort worden aangesloten.
 • Maximaal 60 binnenunits kunnen op één MS12-box worden aangesloten.
 • Tot 16 kW beschikbare capaciteit per poort.
 • Sluit tot type 280 unit (28 kW) aan door 2 poorten te combineren
Ms Boxen,V6R

De Hydro box

De hydro box is geschikt om op een VRf V6R Heat Recovery systeem aan te sluiten.

Wat doet deze hydro box nu precies?

De hydro box kan dienen om een ruimte te verwarmen via vloerverwarming of lage temperaturen radiatoren. Daarnaast is de hydro box geschikt om sanitair warm water te bereiden.

Hoe dit werk is als volgt. De warmte die vrijkomt bij het koelen van bepaalde ruimtes wordt gerecupereerd. Door middel van een platenwisselaar wordt deze warmte overgedragen aan water. Hierdoor wordt er een water temperatuur van maar liefst 80°C bereikt.

Hieronder zie je een afbeelding van een voorbeeld installatie waar zowel de Ms boxen als de Hydro module op aangesloten zijn in combinatie met de V6R buitenunit. 

VRF hydro module

Voorbeeldschema: Midea driepijps VRF systeem in combinatie met hydro box

Is uw interesse gewekt

Even in het kort samengevat of je nu hotels, kantoren maar ook scholen of andere grote gebouwen wilt voorzien van een optimaal binnenklimaat! Een VRF V6R Heat Recovery systeem is zeker een goede investering.  

Bovendien is er een subsidie mogelijkheid vanuit onze rijksoverheid. Klik hier voor meer informatie hierover.

Of neem gelijk contact op met onze adviseur.
Hij zal samen met jou bekijken wat de beste oplossing is voor uw pand.

Openingstijden