Warmtepompboiler

'DE ENERGIEZUINIGE OPLOSSING VOOR WARM WATER''

Warmtepompboiler van Midea:

Kies Voor Klimaatvriendelijk Verwarmen​

Zoals bij iedereen welbekend gaan we naar een gasloos bestaan. Dit houdt in dat het bekende verwarmen met een CV-ketel verleden tijd gaat worden. Daarom worden nu al alle nieuwbouwwoningen voorzien van een duurzaam klimaatvriendelijk verwarmingssysteem met bijvoorbeeld een warmtepompboiler van Midea. 

Wij begrijpen als geen andere dat dit als woning bezitter een grote investering is. Maar ondanks dat levert het ook vele voordelen op.  In de eerste plaats gaan de energiekosten aanzienlijk omlaag. De warmtepompboiler haalt namelijk de warmte uit de lucht (en deze lucht is gratis). Door gebruik te maken van deze gratis warmte hebben ze een zeer hoog rendement. Deze warmte die uit de lucht wordt gehaald wordt weer gebruikt om het tap water op te warmen. 

Daarnaast bieden ze het zelfde comfort als een cv-ketel of een elektrische boiler. Maar het verbruikt kost aanzienlijk minder energie! Dit kan wel oplopen tot 5 x minder energie bij het opwekken van warm tapwater. De boiler haalt zijn warmte voor 75% uit de lucht. De overige 25% door middel van elektriciteit. 

Nog meer voordelen? Ja zeker! Zo kun je tijdens de zomermaanden genieten van koele lucht wanneer dit gewenst is. En wat het nog aantrekkelijker maakt is dat er een subsidie regeling is voor dit systeem.   

Subsidie mogelijkheid voor warmtepompboiler van Midea

Omdat de Midea warmtepompboiler zo energiezuinig zijn en geen gebruik maken van fossiele brandstoffen stelt de rijksoverheid een subsidie beschikbaar. Voor particulieren is er de ISDE en voor de zakelijke klant is er de E.I.A regeling. 

Belangrijkste kenmerken

Warmtepompboiler
De werking van een warmtepompboiler:

Even in het kort wat het systeem precies doet om te voorzien van een behaaglijke klimaat en warm water in de woning.

Het systeem geeft de warmte die in de omgevingslucht aanwezig is met behulp van een compressor af aan het water.  Door deze energiezuinige warmtepompboiler techniek is er een enorme besparing op de energiekosten. Dit is 75% (ten opzichte van een elektrische boiler). maar ook te opzichte van een cv-ketel is er een flinke besparing te behalen. 

Koelen met een warmtepompboiler?

Ja zeker! Zoals eerder al vermeld hierboven kun je inderdaad ook koelen met een warmtepompboiler. 

De warme lucht die de boiler aanzuigt wordt gebruikt om de warmte eruit te halen voor het verwarmen van het tapwater.  De lucht waar de warmte reeds is uitgehaald is aanzienlijk afgekoeld. Deze koele lucht kun he vervolgens gebruiken om een andere ruimte in uw woning te koelen. 

Op deze manier kun je met een warmtepompboiler koelen als de compressor in werking is. Maar wat als je geen koele lucht wilt? Dat is simpel, dan voer je deze koele lucht gewoon eenvoudig af naar buiten. 

Warmtepompboiler
Welke keuzes warmtepompboiler zijn er?

Er zijn in het totaal twee soorten aan warmtepompboilers verkrijgbaar als het gaat om de inhoud van de watertank. Zo kun je kiezen voor een 190 liter of een 300 liter inhoud tank.

Daarnaast zijn er echter ook warmtepompboilers van 190 liter en 300 liter verkrijgbaar met een extra warmtewisselaar waardoor er bijvoorbeeld zonnecollectoren op kunnen worden aangesloten

Warmtepompboilers van Midea hebben een TOP-Efficiëntie:

Deze warmtepompboiler heeft op dit moment het hoogste niveau van efficiëntie op de markt. Dankzij het zorgvuldige ontwerp van het koudemiddel circuit, is de boiler in een klasse A+ geclassificeerd volgende de ERP-richtlijnen. De hoge COP-waarde zorgen voor aanzienlijke besparing op energie en bedrijfskosten. 

Doordat de boiler is aangestuurd door een zeer geavanceerde microcomputer kun je eenvoudig de gewenste watertemperatuur instellen. Daarnaast is het mogelijk om een timer in te stellen. Zodat je  bijvoorbeeld zoveel mogelijk water verwarmd in de daluren (indien je een daltarief hebt), wat nog voordeliger is. 

Legionella
Waarom een anti legionella programma zo belangrijk is:

Zoals wel allemaal weten kun je behoorlijk ziek worden van een legionella besmetting. Om deze reden en dit te voorkomen in het systeem  voorzien van een automatische anti-legionella programma. Zo kan de legionella bacteriën zich niet voortplanten bij een watertemperatuur onder de 20 °C, en sterven bij een water temperatuur van boven de 60 °C. 

Daarom wordt dit programma wekelijkse automatische gestart. Het zal het water verwarmen naar minimaal 65˚C. Door deze hoge temperatuur gaan de eventuele aanwezige bacteriën dood. 

Dat maakt deze warmtepompboiler ook nog eens zeer veilig.  

Hoge betrouwbaarheid:

De hoge betrouwbaarheid komt omdat met een aangezogen lucht temperatuur van -7°C tot 43 °C de warmtepompboiler altijd voor snel warm tapwater zorgt.

Bovendien ondersteund de elektrische heater de warmtepomp bij te lage aanzuigtemperaturen. En als er een storing zou plaats vinden dan fungeert het als back-up heater.

Daarnaast en niet geheel onbelangrijk. Of het nu regent, vriest, nacht of bewolkt is. deze weersinvloeden hebben geen invloed op de werking van de boiler. De boiler blijft namelijk tussen -30°C en 43°C stabiel werken.

Laag geluidsniveau:

Met slechte 34 dB(A) aan geluid op 1 meter afstand, behoort  de Midea Warmtepompboiler tot de stilste op de markt.

Werking bij alle temperaturen:

Of het nu regent, vriest, nacht of bewolkt is. Deze weersinvloeden hebben geen enkele invloed op de werking van de boiler. De boiler blijft namelijk tussen -20°C en 43°C stabiel werken. 

Garantie:

Elke warmtepompboiler verlaat pas de fabriek na 100% controle op de juiste werking. Niet voor niets krijgt je standaard drie jaar fabrieksgarantie op warmtepompboilers

Ready to Transform Your Climate?

Een warmtepompboiler is een uitstekende oplossing voor de productie van warm tapwater bij huishoudelijke toepassingen. Het biedt hetzelfde comfort als een cv-ketel of een elektrische boiler, maar verbruikt aanzienlijk minder energie!
Wat ons betreft een hele goede investering!

PT Operations BV is sinds 2012 officiële importeur van Midea Building Technologies (MBT).
Bovendien hebben wij alle kennis in huis. Van advies tot aan technische ondersteuning. 

Indien jij een particulier bent verwijzen wij jou graag door naar een van onze aangesloten installateurs.
Uiteraard hebben onze aangesloten installateurs ook alle kennis in huis over de warmtepompen en warmtepompboilers van Midea.

Wil jij graag meer advies over deze producten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!
Wij zijn bereikbaar van 8:00 tot 17:00 op werkdagen te bereiken op +31 (0) 183 616 633 of mail ons Klik dan hier.

Openingstijden