All-in-one solution at home

Warmtepompen:

Warmtepomp Zilveren prijs

Midea ontvangt zilveren prijs voor M-Thermal Warmtepompen op de internationale tentoonstelling van de uitvindingen van Genève in 2022.

Midea Building Technologies, een leider in intelligente bouwoplossingen, heeft de zilveren prijs ontvangen voor de M-Thermal warmtepompen serie op de 2022 Special Edition van de International Exhibition of Inventions van Genève.

M-Thermal Warmtepompen Het nieuwe verduurzamen!

Omdat we op weg zijn naar een gasloze maatschappij is het belangrijk om de juiste keuze te maken met een toekomstgericht verwarmingssysteem voor in jouw woning kan een M-Thermal warmtepomp weleens een goed keuze zijn.  Het is namelijk klimaatvriendelijke oplossing en dit loont in het besparen op de energiekosten maar ook zeker voor ons klimaat. Win win situatie toch!

We horen het allemaal de berichten over het veranderende klimaat en dat de CO₂-uitstoot naar beneden moet! Het kabinet wil dat Nederland in 2050 klimaatneutraal is. Daarom past het kabinet het doel voor de vermindering van CO₂-uitstoot voor 2030 in de Klimaatwet aan naar minstens 55%.

De meeste mensen denken dat mobiliteit in ons dagelijks leven, zoals autoverkeer, de grootste hoeveelheid CO₂-uitstoot per huishouden veroorzaakt. Maar in feite veroorzaakt onze verwarming en warmwater voorziening net zoveel CO₂-uitstoot.

Met een M-Thermal warmtepomp installatie van Midea kun je een woning energiezuinig verwarmen en/of koelen. Bovendien vermindert het niet alleen de CO₂-uitstoot (voor verwarmen daalt het met zo’n 20 tot 45%) maar het bespaart ook nog een aanzienlijk op de energiekosten.

Daarnaast heeft het systeem enorm veel voordelen. Zoals de gratis warmte die aanwezig is in de lucht wordt met een zeer hoog rendement afgegeven aan het water voor het verwarmingscircuit.

De M-Thermal’s zijn zeer geschikt voor lage temperatuur verwarming door middel van vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren. Naast dit alles kun je met een warmtepomp ook het sanitair water verwarmen. Daarnaast is deze set uit te breiden met zonnecollectoren waardoor jouw rendement nog hoger is.

En met als klap op de vuurpijl geeft de rijksoverheid subsidies op installaties zoals deze! Lees hier voor meer informatie hierover. 

Welke warmtepomp past het best bij jouw thuissituatie?

Doordat warmtepompen een lage CO₂ hebben draag het bij aan het beschermen van ons klimaat. Dit wordt ook nog eens gesteund door middel van een subsidie via onze rijksoverheid. Het bespaard enorm op de energiekosten. En je kunt ook nog eens kiezen om met andere middelen zelf energie op te wekken, denk hierbij aan bijvoorbeeld zonnepanelen.

Wat is een warmtepomp

Een warmtepomp verwarmt een woning zonder gas. De warmtepomp haalt zijn warmte uit de buitenlucht en geeft deze via een warmtewisselaar af aan het verwarmingssysteem.

Warmtepompen, M-Thermal. producten

Welke warmtepomp?

Dit ligt natuurlijk geheel aan de wensen maar ook aan het verbruik. Als dit in kaart is gebracht kun je gaan kiezen welke warmtepomp het beste past bij de huidige situatie. Onze adviseur helpt je uiteraard graag hiermee.

warmtepompen

Bedien het systeem met de smart-app​

Tegenwoordig willen we alles kunnen bedienen via een smart-phone. Omdat het zo lekker makkelijk is!. Ook Midea gaat hierin mee. Daarom zijn de warmtepompen bedienbaar via een Smart-App. Zo zet je eenvoudig de warmtepomp op de gewenste temperatuur voordat je thuis komt.

Zonnepanelen, M-Thermal Warmtepomp

Zonnecollectoren

Indien je lucht/water warmtepomp gaat combineert met zonnecollectoren, vergroot het jouw rendement. Dit doordat de zonnecollectoren een aanzienlijk deel van het sanitair water bereiding overnemen.

Sanitair water bereiding

Alle lucht/water warmtepompen zijn eenvoudig uit te breiden met sanitairwater bereiding. Hiervoor dient een sanitairwater vat te worden geplaatst. Deze Sanitaire watertanks zijn in 270 liter of 475 liter verkrijgbaar.

Hieronder een greep uit de beschikbare M-Thermal warmtepompen.

Monobloc Warmtepompen

Monobloc warmtepompen zijn geschikt voor het verwarmen en koelen maar kunnen daarnaast ook voorzien in de behoefte van sanitair warm water in de woning. 

De installatie is eenvoudig aangezien er enkel waterleidingen dienen te worden geïnstalleerd, alle koeltechnische componenten zijn ingebouwd in de buitenunit. Het systeem is ontworpen om te werken in combinatie met externe warmtebronnen zoals zonnecollectoren of een CV-ketel

Alle voordelen in het kort
 • Eenvoudige installatie.
  Tot 65˚C water temperatuur voor verwarmen. 
 • Tot 60˚C water temperatuur voor sanitair warm water.
 • Mogelijkheid voor aansluiten externe warmtebron.
 • Werken met twee zones en twee verschillende temperaturen mogelijk.
 • Nieuwe gebruiksvriendelijke bediening.
 • Anti legionella programma.
 • Voorzien van elektrisch back-up heater.
 • Week klok programmering.

Split Warmtepompen

Ook de split variant warmtepompen zijn geschikt voor zowel verwarmen als koelen en daarnaast kunnen ze voorzien in de behoefte van sanitair warm water. Het systeem is ontworpen om te werken in combinatie met externe warmtebronnen zoals zonnecollectoren of een CV ketel.

Alle voordelen in het kort
 • Tot 65˚C water temperatuur voor verwarmen.
 • Tot 60˚C water temperatuur voor sanitair warm water.
 • Mogelijkheid voor aansluiten externe warmtebron.
 • Werken met twee zones en twee verschillende temperaturen mogelijk.
 • Gebruiksvriendelijke bediening.
 • Voorzien van elektrische back-up heater.
 • Anti legionella programma.
 • Weekklok programma.
Warmtepompen

Klik hier voor installatie voorbeelden van de M-Thermal Monobloc & Split.

M-Theri A Warmtepompen

In tegenstelling tot conventionele modellen integreert deze warmtepomp zijn hydromodule en watertank in één binnen element.  Daarnaast is deze compacte unit eenvoudig te installeren. Geniet van de krachtige verwarming die deze 3 in een oplossing te bieden heeft.  

Optimaal binnenklimaat, M-Thermal Warmtepomp
Warmtepomp

Arctic Monobloc Warmtepompen

Slim, aanpasbaar systeem; Het systeem past zich automatisch aan de buitentemperatuur en de energievraag.

Water tot 65ºC; De mogelijkheid om water te leveren van 65°C met een buitentemperatuur tot 5°C, en van 60°C tot -15°C, zorgt voor thermisch comfort in alle omstandigheden en een sanitair water temperatuur tot 60°C.

Eenvoudige installatie, opstart en onderhoud; Dankzij de nieuwe USB-poort kan de unit binnen enkele seconden worden geconfigureerd, terwijl ook diagnosetaken kunnen worden uitgevoerd om de tijd die nodig is voor opstarten of onderhoud te minimaliseren.

Controle over verschillende temperatuur zones; Het hele M-Thermal-assortiment is compatibel met ACUAZONE integrale regeling. Deze is speciaal ontworpen voor watersystemen met meerdere zones (vloerverwarming, ventilatorconvectoren, radiatoren). Zo beheer je eenvoudig maximaal 32 verschillende services vanuit dezelfde controller! Bovendien compatibiliteit met Amazon Alexa, Google Assistent en andere cloudservices. Integreerbaar via o.a. Modbus, BACnet, KNX.

Normen en Subsidies; De M-Thermal warmtepompen voldoen aan alle Europese, nationale en regionale wettelijke kaders om als een vorm van hernieuwbare energie te worden beschouwd en zijn van toepassing op subsidieregelingen (bijv. ISDE & E.I.A).

Smart home & GBS; De besturing van de M-Thermal warmtepompen zorgen voor een comfortabele, intuïtieve gebruikerservaring die aan elke soort bestemmingsbehoefte kan voldoen. De mogelijkheid om de installatie te besturen en te monitoren via de Comfort Home applicatie zorgt voor een nog aangenamere en vooral efficiëntere gebruikservaring. Het kan ook rechtstreeks worden geïntegreerd via de ModBus RTU-poort en ook worden geïntegreerd in andere protocollen, zoals KNX, enz.

M-Thermal Warmtepomp Mono, Warmtepompen

Interesse gewekt?

Vakkundige kennis van warmtepompen​

Even in het kort samengevat deze systemen zijn alles omvattend en is daarnaast ook nog een energiezuinig! Wat wilt je nog meer? 

PT Operations BV is sinds 2012 officiële importeur van Midea Building Technologies (MBT).
Bovendien hebben wij alle kennis in huis. Van advies tot aan technische ondersteuning. 

Indien jij een particulier bent verwijzen wij jou graag door naar een van onze aangesloten installateurs.
Uiteraard hebben onze aangesloten installateurs ook alle kennis in huis over de warmtepompen en warmtepompboilers van Midea.

Wil jij graag meer advies over deze producten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!
Wij zijn bereikbaar van 8:00 tot 17:00 op werkdagen te bereiken op +31 (0) 183 616 633 of mail ons Klik dan hier.

Openingstijden